Met 10 minuten per dag je sneller thuisvoelt in het buitenland

Geen reacties

‘Het is raar, ik heb hier alles en toch ben ik niet gelukkig. Getrouwd met de liefde van mijn leven, drie mooie kindjes en ik woon in een prachtige omgeving. Alles had ik over voor deze droom en nu zit ik hier in het buitenland. Ik voel me niet nuttig en als ik eerlijk ben geniet ik op deze manier ook niet van het moederschap’. De schaamte klinkt door in haar stem als ze dit hardop zegt. ‘Alle dagen lijken op elkaar en het lukt me maar niet om te ontspannen en te genieten. Ik voel me hier helemaal niet thuis.

Stoel

Jezelf kwijtraken in het buitenland

Vol enthousiasme vertrekken ieder jaar duizenden Nederlanders naar het buitenland, hun droom achterna. Maar de realiteit is niet altijd zo rooskleurig als we op TV zien of in de bladen lezen. In het geval van bovenstaande klant kwam dat door het ontbreken van een vaste dagstructuur. In Nederland had zij altijd gewerkt en veel waardering uit haar zorgberoep gehaald. Nu had ze geen houvast meer aan een bepaald werkritme. Door het ontbreken van dit vaste ritme gingen alle dagen op elkaar lijken. Ze wist niet hoe ze onderscheid moest maken tussen inspanning en ontspanning en daardoor ontspande ze helemaal niet meer. Het is een probleem dat vaker voorkomt bij vrouwen die meegaan met hun partner en daarvoor hun eigen baan opzeggen.

Benieuwd naar mijn persoonlijke oplossing?

Zelf heb ik hier ook mee te kampen gehad. In het begin vond ik het geweldig om thuis te zijn. Maar na verloop van tijd worstelde ik met alle (huishoudelijke) taken en het willen genieten van de bijzondere stap die ik had gezet. Het begon allemaal door elkaar te lopen en uiteindelijk maakte ik niks echt af en raakte ik gefrustreerd dat niks lukte. En het ergste was nog dat ik niet begreep dat ik dit niet voor elkaar kreeg. Zo moeilijk kon het toch niet zijn? Wat mij uiteindelijk heeft geholpen is om een vaste dagstructuur voor mezelf te bedenken en iedere dag toe te passen. Hierdoor heb ik uiteindelijk houvast gekregen in mijn dagelijkse leven en kan ik iedere dag weer genieten van mijn leven in het buitenland. Ik deel mijn geheim graag met je.

 

buitenland

4 tips om de houvast op je dag terug te pakken

1) Neem iedere ochtend 10 minuten voor jezelf. Bedenk wat je die dag wilt doen. Het is het beste als je dit doet voor de dag echt begint (lees kinderen wakker, de ochtendrush etc. Sta er desnoods een kwartiertje eerder voor op)

2) Schrijf voor die dag maximaal 3 dingen op die je gedaan wilt hebben.

3) Bepaal naast je actiepunten hoeveel tijd je neemt voor ontspanning. Deel die ook in in je dag. Neem die tijd net zo serieus als je actiepunten.

4) Als je merkt dat je gedurende dag je focus verliest en dingen weer door elkaar gaan lopen, pak dan je notitie van die dag erbij en kijk wat je had opgeschreven.

Wil jij je ook snel thuisvoelen in het buitenland?

Het hebben van een vaste dagstructuur geeft je houvast en is een belangrijke peiler om je snel thuis te voelen in het buitenland. Wil jij nog meer tips hebben om je snel thuis te gaan voelen in het buitenland? Doe dan mee met de ‘Voel je Snel Thuis In Het Buitenland- Week die maandag 26 november 2018 start. Deelname is helemaal gratis en ik deel mijn 4 strategieën hoe jij je snel thuis kunt voelen in het buitenland.

 

 

Please follow and like us:
error
Vorig bericht
Terug naar Nederland? 6 mogelijke oorzaken.
Volgend bericht
Wil jij groeien in 2019? 6 tips hoe je dit het beste doet!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu