Naar het buitenland – een onvergetelijke ervaring!

Geen reacties

Als jongere een tijd wonen en werken in het buitenland is een onvergetelijke ervaring. Lucas van YoungCapital schreef voor De Emigratiecoach een gastblog. In het blog vind je nuttige tips en links zodat ook jij naar het buitenland kunt vertrekken en daar een onvergetelijke ervaring kunt op doen.

buitenland

Naar het buitenland!

 

Werken in het buitenland – gastblog

Werken in het buitenland is een ervaring op zich. In een totaal andere omgeving, andere kenniskring en een andere taal. Het is absoluut geen makkie, maar wel ontzettend goed voor je ontwikkeling. Daarnaast zie je ook veel van de wereld en kun je werken misschien wel afwisselen met reizen. Een onvergetelijke ervaring dus, met veel pluspunten.

Persoonlijke ontwikkeling

Werken in het buitenland brengt veel voordelen met zich mee als het gaat over persoonlijke ontwikkeling. Je leert nieuwe mensen kennen, een nieuwe taal en een nieuwe cultuur. Daarnaast zul je waarschijnlijk eigenschappen ontdekken, waarvan je niet wist dat je ze had. Eigenschappen zoals zelfstandigheid, aanpassingsvermogen en verantwoordelijkheid zullen worden aangewakkerd bij werken in het buitenland. Naast dat je internationale ervaring opdoet, staat het goed op je CV en ga je een leuke tijd tegemoet.

Naar het buitenland? Regel het zelf!

Je kunt ontzettend veel geld besparen door zelf alles te regelen. Door zelf te zoeken voor vacatures in het buitenland, bespaar je op agency-kosten. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van YoungCapital. Daar staan alle voorwaarden duidelijk op een rijtje. Let op: overleg wel met het bedrijf in het buitenland of zij het vliegticket betalen. Zo kan het bedrijf ook de accommodatie regelen. Als je bijvoorbeeld gaat werken in Portugal, zullen de vliegtickets niet duur zijn. Al ga je werken in Amerika, is het het waard om van te voren uit te zoeken.

buitenland

Een buitenlandavontuur is goed voor je persoonlijke ontwikkeling

Waar moet je aan denken?

Als je gaat werken in België of Duitsland zullen de culturele verschillen niet al te groot zijn. Ga je naar Rusland of misschien wel het Midden-Oosten, zal je de cultuurverschillen heel erg merken. Ook als je gaat werken in Oost-Europese landen, zoals Bulgarije, zul je grote culturele verschillen opmerken. Zoek daarom van tevoren goed op wat je wel en niet kunt doen. Zo is het in islamitische landen ongepast om de onderkant van je schoen te laten zien. Denk er ook aan dat je niet overal ter wereld drie zoenen geeft; vaak zijn het er twee. Via Wikipedia kun je al veel over een land te weten komen. In veel Europese landen kun je gewoon aan het werk als je Engels op een hoog niveau is. Je hoeft niet Bulgaars te kunnen praten om daar te werken.

Ready for take off?

Visum nodig om te werken in het buitenland?

Vergeet ook niet dat je in sommige landen buiten de EU een visum nodig hebt. Check dat goed bij het bedrijf waar je gaat werken. Zij zullen je helpen. Werken in het buitenland is een geweldige ervaring, goed voor je ontwikkeling en staat ook nog eens goed op je killer-CV.

Bedankt

Bedankt Lucas voor dit blog gericht op jongeren die buitenlandervaring op willen doen!

Please follow and like us:
Vorig bericht
Het verhaal van – Griet uit Kroatië
Volgend bericht
De expatcurve – de naakte waarheid deel 2

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu