Hoe kom je van waar je nu bent op die door jou zo gewilde toekomstige plek in het buitenland? In een serie van 4 blogs neem ik je mee op reis en laat ik je zien welke stappen je kunt zetten om jouw buitenlandavontuur te realiseren. De stappen die je hierbij doorloopt zijn: het begin, het plan, de uitvoering en na de emigratie.

In de vorige twee stappen heb je de basis gelegd voor jouw buitenlandavontuur. Je weet wat je wilt en je hebt ideeën over hoe je dit kunt doen. Nu is de tijd aangebroken om meer naar de details te gaan kijken en je plan te gaan uitvoeren.

Actieplan

We gaan beginnen met het maken van een actieplan. Hierin komt te staan wat je de komende maanden allemaal gaat doen. Als beginpunt kun je hiervoor de 100 emigratietips doornemen en bepalen welke punten voor jou van belang zijn. Als je geen kinderen hebt kan je dat onderdeel bijvoorbeeld helemaal overslaan. Je maakt jouw stappenplan helemaal persoonlijk en toegespitst op jouw situatie. Zo voorkom je dat je energie besteed aan dingen die voor jou niet van belang zijn. Je houdt focus op wat geldt voor jou.

buitenlandavontuur
Ben je klaar om aan de slag te gaan?

Maak een gedetailleerde planning

De globale planning die je eerder hebt gemaakt ga je nu verder uitwerken. Kies het scenario dat jij wilt volgen. Je gaat clusters maken welke dingen eerst moeten en welke zaken kunnen wachten. Stel dat je eerst werk nodig hebt dan komt ‘baan zoeken’ eerder dan bijvoorbeeld ‘verhuiswagen huren’. Zo kan je alle stappen die je wilt gaan zetten indelen in de tijd.

Handig hulpmiddel is hierbij het maken van 4 tijdsperiodes. Bijvoorbeeld: ‘Langer dan 1 jaar’ voor de verhuisdatum, ‘tussen 1 jaar en 6 maanden’, tussen ‘6 maanden en 1 maand’ van te voren en de laatste periode ‘vanaf 4 weken’ van te voren.

Acties formuleren

Nu je een overzicht hebt van alles wat er de komende tijd moet gebeuren is het tijd om gedetailleerdere acties te gaan formuleren. Het bedenken en uitwerken van doelen heeft een paar voordelen:
1. Je wordt ‘gedwongen’ je gedachten onder woorden te brengen
2. Het helpt je om keuzes te maken
3. Je krijgt (meer) focus op wat je belangrijk vindt

Kies uit de planning een onderwerp waar je als eerste mee aan de slag wilt gaan. Beschrijf je actie of doel zo dat duidelijk is wat je wanneer gaat doen. Hoe duidelijker en concreter je jouw actie omschrijft hoe groter de kans dat je deze ook daadwerkelijk doet. Meer tips hierover vind je in het blog ‘ hoe stel je doelstellingen die je ook echt haalt‘.

Aan de slag 🙂

Overal toepasbaar

Het goed en bewust nadenken over je acties kost in het begin meer tijd, maar levert je uiteindelijk veel op. Als je vooruitkomt en jouw doelen haalt geeft dat een positief gevoel en je komt ook echt dichter bij je doel. Acties die maar blijven liggen en niet gehaald worden zorgen juist voor een negatief gevoel en uiteindelijk zelfs frustratie. En Het leuke van deze werkwijze is dat hij niet alleen van toepassing is bij emigratieplannen, maar ook in andere gebieden van je leven.

Aan de slag – op naar je buitenlandavontuur!

Niets houd je nu meer tegen om aan de slag te gaan. Je weet wat je wilt, je weet op welke manier je dit kunt doen en je hebt een planning en een actielijst. Kortom, je weet wat je ‘moet’ doen om jouw buitenlandavontuur aan te gaan. Aan de slag! Ik wens je heel plezier met jouw buitenlandavontuur.

In het blog van volgende week kijken we naar de periode na je vertrek. Je bent namelijk niet in 1 keer klaar als je eenmaal in het buitenland bent. Dan begint een nieuwe en bijzondere periode in je leven. Ook deze fase vraagt de nodige aandacht en draagt bij aan een succesvol buitenlandavontuur.

Wil jij in 30 dagen jouw emigratieplan maken? Dan is dit aanbod iets voor jou! Na deze maand coaching heb jij de basis liggen voor een succesvolle emigratie.

Please follow and like us:
Een buitenlandavontuur – hoe doe je dat? Deel 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.