Kan jij je nog herinneren wanneer je voor het eerst over emigreren nadacht? Misschien noemde je het niet zo. Dacht je meer in termen als: ‘wonen in het buitenland’, ‘op avontuur gaan’ of ‘nieuwe ervaringen’ opdoen. Welke naam je het beestje ook geeft, er komt een moment waarop je je afvraagt: hoe serieus ben ik hier eigenlijk over?

Zelf herinner ik me nog heel goed hoe mijn man en ik op een bankje zaten op de Promenade des Anglais in Nice. We keken uit naar de zee toen we naar elkaar uitspraken dat we hier ‘ook gewoon’ konden gaan wonen. Het drong ineens tot ons door dat we dit echt konden doen. Alsof we een nieuwe realiteit binnengingen. Het idee om naar het buitenland te gaan werd serieus.

serieus

Stel jezelf vragen

Maar hoe weet je nou of het serieus voor je is, of je dit écht wilt. Onderstaande vragen kunnen je helpen om dit te onderzoeken.

* Komt het idee om te emigreren van binnen of van buitenaf?

Droom jezelf al jaren van ergens anders wonen, heb je ‘altijd’ geweten dat je een keer naar het buitenland wilde (van binnen). Of ben je over emigreren gaan nadenken nadat je een baan aangeboden kreeg in het buitenland, of kreeg je partner het idee om te gaan (van buitenaf)? De antwoorden helpen je te bepalen waar deze wens vandaan komt.

* Hoe vaak denk je aan een leven in een ander land?

Is het een idee dat regelmatig terugkomt over een langere periode, of is het ‘ineens’ bij je opgekomen? Bijvoorbeeld naar aanleiding van een baanaanbod, of een Tv-programma. Zijn er momenten waarop je er helemaal niet aan denkt, of is het altijd aanwezig in je gedachten?

* Hoe voel je je van binnen als je aan emigreren denkt?

Maakt je hart een sprongetje, of niet? Word je vrolijk van de gedachte aan een nieuw avontuur of ben je daar nog niet zo zeker van? Kijk eens welke richting je gedachten en gevoelens opgaan als je daar over nadenkt.

serieus

* Krijg je spijt als je het niet doet?

Bij deze vraag gaat het niet zo zeer om het hele letterlijke antwoord ‘Ja of Nee’. Het is altijd moeilijk om voor te stellen hoe je leven gaat lopen. Maar stel jezelf eens de vraag: wat betekent het voor mij als ik dit niet doe? Of juist andersom; wat betekent het voor mij als ik wel doe? Wat komt er dan bij je naar boven?

Tot mijn 30e heb ik nooit echt aan wonen in een ander land gedacht. Ik was juist een ‘huismuis’. Vakanties vond ik leuk, maar ik had ook snel heimwee. Niet echt een ‘kom-maar-op-met-die-wereld’ uitgangspunt. Als toen iemand tegen me had gezegd dat ik naar Frankrijk zou emigreren had ik het niet geloofd. En mijn hart had misschien wel een sprongetje gemaakt, maar niet van blijdschap, maar van pure angst. Bij mij is de gedachte aan emigreren langzaamaan gegroeid.

serieus

Er is geen goed of fout

Er zijn geen goede of foute antwoorden bij bovenstaande vragen. Het gaat erom wat jij vindt. Het is ook niet zo dat als het idee bijvoorbeeld ‘van buitenaf’ komt je het niet zou moeten doen. Of dat je het dan niet zo willen. Het is goed om je te realiseren hoe het idee aan emigreren bij jou is ontstaan. En je je oprecht kunt afvragen of dit is wat jij wilt. Want daar gaat het uiteindelijk om.

Ik hoop dat deze vragen je inspireren om dieper op jouw emigratiedroom of wens in te gaan. Dat je voor jezelf kunt kijken hoe serieus je bent om te emigreren. Ik gun jou een mooie ervaring die past bij jouw leven. Als emigreren in dat plaatje past dan hoop ik dat je daar mee aan de slag gaat. Dat je onderzoekt op welke manier je dit kunt realiseren. Maar de eerste stap is dat jij weet wat je wilt en wat je drijfveren zijn. Zodat je jouw emigratieplan daarop kunt afstemmen. Daarmee leg je een mooie basis voor een succesvolle emigratie.

Wil je eens over je emigratieplannen van gedachte wisselen? Stuur me dan een berichtje op contact@deemigratiecoach.nl. Ik kom graag met je in contact. Wil je alvast meer tips lezen? Vraag dan gratis 100 tips voor een succesvolle emigratie aan.

Please follow and like us:
Emigratieplannen – hoe serieus ben je?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.