Gaat het niet lekker? Kom uit die cocoon!

Geen reacties

De afgelopen weken waren hectisch. Met een aantal heuse dieptepunten. Maar het waren niet alleen negatieve dingen. Er staan ook hele leuke dingen te gebeuren. Zoals jullie misschien weten ga ik binnenkort verhuizen. En daar ben ik hartstikke blij mee, maar ‘man oh man’, wat moet er toch weer veel geregeld worden. Mijn dochter begon weer met school na 8 weken vakantie waarin ze zo vrij als een vogeltje was. En dat ging niet zonder slag of stoot. De nieuwe juffrouw is ook nog eens best streng, dus echt veel zin in school heeft ze niet. Verder ben ik 3 maanden geleden met een coachopleiding begonnen om van mij een betere ondernemer te maken. En dat hakte er ook in. Om te groeien als ondernemer moet je als mens groeien. En groeien doet pijn. Het is onder ogen zien waar je nog niet goed in bent, evalueren, uit die comfortzone stappen. Vallen en weer opstaan. Kortom: een en ander vroeg nogal wat van me.

Ik wil in een cocoon!

Als ik te maken krijg met spanning en onder druk kom te staan krijg ik de neiging om in mezelf te keren. Ik heb dan geen zin om met iemand te praten of om met iemand af te spreken. Het liefste zou ik in mijn pyjama onder een deken wegkruipen. Wat er verder kan gebeuren is:

  • De negatieve dingen trekken je aandacht. Voordat je het weet let je alleen nog maar op wat er niet goed gaat.
  • Je gaat aan jezelf twijfelen of vindt het moeilijker om beslissingen te nemen.
  • Je houdt je emoties binnen waardoor je onrust voelt in je lijf.
  • Je weet het even allemaal niet meer.

cocoon

 

Wat kan je doen?

Hoewel het idee van een dagje in je bed kruipen helemaal geen slecht idee is, is het wel goed je te beseffen dat dingen niet vanzelf over gaan. Sterker nog, als je niks doet wordt de situatie er meestal alleen maar slechter op. Het goede nieuws is dat je dit helemaal zelf in de hand hebt. En ik weet dat het niet altijd zo lijkt, maar uiteindelijk ben jij de enige die jouw situatie kan veranderen.

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen:

Doe iets dat je heel erg leuk vindt.

Gun jezelf een moment waar je blij van wordt. Ik houd er heel erg van om bij de lokale bakker een kop koffie te drinken en ondertussen mensen te kijken. Ik heb dat heerlijk gedaan vanmorgen en voelde de positieve energie weer gaan stromen.

Zoek de positieve dingen op.

Ze zijn er echt. Een mooi bloem, een lief berichtje van iemand, de zon die doorbreekt. Als je niet lekker in je vel zit vallen vaak alleen de dingen die niet goed gaan op. Ga bewust op zoek naar dingen die wel goed gaan en wees daar dankbaar voor.

Zoek verbinding.

Ondanks dat je er misschien geen zin in hebt. Bel iemand op of stuur een email. Kijk of er lotgenoten zijn die in hetzelfde schuitje zitten. Ik had gisteren een heel leuk overleg met de 7 vrouwen waar ik Globalicious mee maak. Allemaal hebben we een online bedrijf en het was zo fijn en herkenbaar om met elkaar daarover te kunnen praten. Iedereen heeft zo zijn strubbelingen en het helpt om te weten dat je niet de enige bent.

slechte

Zoek de verbinding weer op.

Maak een plan voor jezelf.

Wat wil je de komende tijd doen. Is er iets dat je wilt veranderen. Een goed begin kan zijn om een vaste dagstructuur te maken die je houvast geeft. Ik vind het heel fijn om een vaste structuur te hebben. Als je het dan allemaal even niet meer weet ga je op de ‘automatische piloot’ en krijg je toch nog van alles gedaan.

Zorg voor lichamelijke inspanning.

Je helpt je lichaam te ontspannen juist door het in te spannen. Dat hoeft geen intensieve sport te zijn. Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik niet zo heel sportief ben. Maar maak een lekkere wandeling, ga een stukje fietsen, of neem yogalessen.

Doe iets.

Het gaat niet vanzelf over. Onderneem actie en zorg dat je in beweging komt. Dat mag met kleine stapjes.

Last but not least: wees lief voor jezelf.

Accepteer dat het allemaal even loopt zoals het loopt. Dat het niet uitmaakt. Ga jezelf nergens de schuld van geven. Ga niet tegen jezelf zeggen wat je had moeten doen. Zet alle negatieve stemmetjes even in de koelkast. Accepteer je situatie en vandaar uit kun je actie ondernemen.

cocoon

Wees lief voor jezelf

Goede tijden – slechte tijden

We kennen ze allemaal: tijden waarin het minder goed gaat. Dat er veel op je afkomt. Dat er van alles gebeurt in je leven. Als jij op dit moment in zo’n periode zit en je merkt dat je je terugtrekt, dan hoop ik dat deze tips je helpen om een omslag te maken. Ik ben ook weer in beweging gekomen en zit alweer minder in mijn hoofd. Vandaar ook dit blog 😉

Ps. Mocht jij op dit moment te maken hebben met spanning en stress. Bijvoorbeeld vanwege je emigratie of juist door de periode erna en wil je hierover van gedachte wisselen? Meld je dan aan voor een gratis sessie. Ik kom graag met je in contact!

Please follow and like us:
error
Vorig bericht
Verhuizen. Een mini-emigratie!
Volgend bericht
Emigreren, een vat vol mixed emotions

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu