Gemigreerd en niet gelukkig? Je bent niet gek!

Geen reacties

Je bent niet gek!

Dit blog is voor alle Nederlandse vrouwen in het buitenland die ondanks dat ze alles lijken te hebben toch niet gelukkig zijn. Het is voor alle vrouwen die naar het buitenland vertrokken en daar een nieuw bestaan proberen op te bouwen. Voor hen die huis en haard achter lieten voor een droom, een betere toekomst, de liefde of welke reden dan ook en er alles aan doen om er het beste van te maken.

Dit blog is voor alle vrouwen die worstelen met het nieuwe leven in het buitenland, die last hebben van heimwee, die vrienden en familie missen, die zich verloren voelen en niet goed weten wat ze moeten doen en hoe de toekomst er verder uitziet.

Als eerste de belangrijkste boodschap: je bent niet gek! En je bent niet de enige.

Ieder jaar vertrekken duizenden mensen naar het buitenland, op naar een nieuw avontuur. Ze beginnen aan een nieuw hoofdstuk in hun leven. Moedig en vol enthousiasme op naar een mooie toekomst. Maar het is niet makkelijk om een nieuw leven op te bouwen in een ander land. Het lijkt allemaal mooi en fantastisch maar de realiteit valt vaak tegen. Het is niet eenvoudig om opnieuw te beginnen en het gaat al helemaal niet vanzelf.

gek

Je ontdekt hoe het écht is

Aangekomen op je nieuwe plek ontdek je pas écht wat het betekent om in een ander land opnieuw te beginnen. Voor welke uitdagingen je komt staan. Wat er bij komt kijken om je weer thuis te voelen. Hoe het is als je met cultuurverschillen te maken krijgt. Welke gevolgen de keuzes die je maakte vanuit Nederland hebben op je dagelijkse leven.

Veel voorkomende situaties zijn:
• Vrienden maken blijkt veel moeilijker dan gedacht
• Je weer thuis voelen kost meer tijd dan gedacht (of komt helemaal niet)
• Je kind kan niet wennen (en dat doet pijn aan je moederhart)
• Je mist voldoening in je dagelijkse leven omdat je niet werkt

Wat is er toch aan de hand?

Het gaat uiteindelijk niet om die concrete situaties. Het gaat om de aardverschuiving die plaatsvindt in jouw leven. Het hervinden van jouw balans. De impact die deze verhuizing heeft op jou en je gezin.

En er zijn genoeg vrouwen die de balans niet vinden. Die ondanks dat ze alles lijken te hebben niet gelukkig zijn in het buitenland. Dit kan verschillende oorzaken hebben waaronder:
• De dromen die je had blijken niet uit te komen
• Je wordt overvallen door heimwee
• Jouw huis voelt niet als thuis
• Je kunt niet wennen aan je nieuwe rol in het gezin (je ontdekt dat je helemaal niet alleen maar voor de kinderen wilt zorgen)
• De druk op je relatie neemt toe en dat zorgt voor spanning

Onbegrip

Wat het extra moeilijk maakt is dat je omgeving je vaak niet begrijpt. Je hebt daar toch alles. Een mooi huis, een prachtige omgeving, lekker weer en alle andere mooie dingen waarvoor je in eerste instantie vertrok. Je hebt alles wat je hartje begeert. Hoe kan het dan tegenvallen?

Voor ‘de achterblijvers’ is het vaak moeilijk te begrijpen hoe het is om daadwerkelijk te emigreren. En dat is ook logisch want sommige dingen moet je zelf meemaken om het te begrijpen. Daar komt vaak nog bij dat jij degene bent die ervoor heeft gekozen om weg te gaan. Dus je wilde dit toch? Dit samen zorgt ervoor dat het moeilijk is je gevoelens met de mensen in Nederland te delen waardoor je je verhaal niet echt kwijt kunt.

Je kunt je heel eenzaam voelen in het buitenland

Emigratiecocktail

Je kunt je voorstellen dat het nogal wat van je vraagt. Aan de ene kant de grote veranderingen van een verhuizing, alle nieuwe indrukken en onverwachte dingen die op je pad komen. Aan de andere kant minder mogelijkheden om hierover te praten met je omgeving. Je voelt je eenzaam, kunt je ei niet kwijt en weet ook niet meer of het nu aan jou ligt of niet.

Onthoudt: je bent niet de enige. Je bent niet gek.

Heel veel vrouwen (en ook mannen) gaan door moeilijke periodes heen na hun emigratie. Ik wil je op het hart drukken dat dit erbij hoort en dat je dus niet ‘raar’ bent. Het hele proces van emigreren bestaat uit ups en downs. Het is een rollercoaster van emoties. En het is heel normaal dat niet alles perfect verloopt. Ik hoop dat je daar erkenning uit haalt en jezelf toestaat dat dit zo mag zijn. Dat je weet dat je niet gek bent en hier zeker niet alleen in bent!

Ps. Wil jij naar aanleiding van dit blog contact met mij over jouw situatie? Je kunt je aanmelden voor een gratis sessie waarin je meteen tips krijgt die jou kunnen helpen een nieuwe start te maken in het buitenland. Er is ook een Facebookpagina van De Emigratiecoach.

Please follow and like us:
error
Vorig bericht
Tips om de lange zomervakantie te overleven
Volgend bericht
Laat je me écht in de steek? Hoe om te gaan met emotionele reacties.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu