Het was een bumpy ride en tegelijkertijd ben ik ontzettend dankbaar dat ik deze ervaring heb meegemaakt.

17 maart 2015. De motoren van het vliegtuig zwengelen aan en ik stijg op van Nederlandse bodem. De huizen, snelwegen en rivieren veranderen al snel in kleine miniaturen totdat ik de wolken in ga. Samen met mijn dochter van vier ben ik op weg naar een nieuwe bestemming. Ik kijk nog een keer naar buiten. Daar ergens beneden rijdt mijn man met de verhuiswagen met onze spullen. Na de landing wenst de piloot ons een fijne vakantie. ‘Je moest eens weten’, denk ik. Dit is een enkele reis. Ik ga niet op vakantie, ik ga emigreren naar Frankrijk.
Die desbetreffende dag begon een avontuur waarvan ik eigenlijk geen idee had hoe het zou worden. Ik had er veel zin in, voelde me nieuwsgierig en enthousiast. Maar achteraf gezien wist ik niet waar ik aan begon. Nu drie jaar later weet ik pas wat er komt kijken bij een emigratie. Wat er écht voor nodig is om een nieuw leven op te bouwen in een ander land. En dan bedoel ik niet alleen de praktische zaken, maar juist de emotionele kant.
Ik weet hoe mooi wonen in het buitenland kan zijn en ik weet ook dat je ondanks dat je alles lijkt te hebben je niet automatisch gelukkig bent. Ik ben inmiddels gescheiden en woon nu samen met mijn dochter in het centrum van Grasse, de parfumhoofdstad van de wereld. Het was een ‘bumpy ride’, en tegelijkertijd ben ik ontzettend dankbaar dat ik deze ervaring heb meegemaakt.

Een paar weetjes over mij:

Ik heb hele gevoelige oren en snel last van geluiden.

Ik ben dol op katten en het liefste zou ik ooit een nestje willen.

De zee vind ik prachtig om naar te kijken. De kracht en rust die ze uitstraalt.

Ik zit graag op een terrasje met een kopje koffie mensen te kijken.

mijn motto: iedere kleine stap telt, zorg dat je in beweging blijft.

Ik lees heel graag literaire thrillers.

Wil jij met mij kennismaken? Stuur me dan een bericht op contact@deemigratiecoach.nl of via de Facebookpagina van De Emigratiecoach. Ik kom heel graag met je in contact. Aimée.
Menu