Ik zat heerlijk op mijn berg, had mooi uitzicht maar ik voelde me niet compleet, alsof ik gewoon verplaatst was en het ritme was compleet weg. Toen je jouw cursus aanbood om me op weg te helpen heb ik deze aangegrepen.
Van te voren twijfelde ik of ik überhaupt wel een probleem had. Wilde het eigenlijk niet zien. Dus toen ik de eerste keer je cursus voorbij zag komen dacht ik ‘nee zo erg is het allemaal niet’. Ik dacht dat ik het makkelijk zou kunnen. Tot ik aan alles leek te twijfelen en toen leek me het verstandig om toch de cursus te doen.
Uiteindelijk heb ik een dikke groeispurt gemaakt in omdenken. Ik voel me veel beter thuis nu en elke dag kan ik nog meer genieten.

Ik heb geleerd dat ik met kleine stapjes ook ver kan komen, een duik in het diepe is helemaal niet nodig en dat iedereen dit kan overkomen.

Voor de coaching was ik onzeker en kon de draai niet helemaal vinden, nu ga ik om met de locals en maak vrienden. Je overredingskracht en begeleiding hebben me hierbij geholpen.

Mijn advies aan iedereen die twijfelt: doe het gewoon, wie niet waagt wie zeker niet wint!

Miranda StultjensZweden

Voordat ik aan de coaching begon, was ik erg verward over ons buitenlandavontuur. Met name wat we de komende tijd willen. Blijven we hier, willen we naar een ander land of toch terug naar Nederland. Het spookte continu door mijn hoofd en ik werd er behoorlijk onrustig door.

Door de opdrachten van Aimée, komt er meer overzicht in de chaos. De opdrachten zijn heel praktisch, waardoor je er makkelijk aan begint. Door ze stap voor stap te volgen, creëer je steeds meer inzicht in je twijfels, wat is nou eigenlijk echt belangrijk en wat niet.

Ik vond het erg prettig dat je ook de tijd krijgt voor een opdracht. De opdrachten zijn niet heel veel werk, maar het is soms fijn om ergens iets meer tijd voor te hebben. En ze vervolgens via Skype te bespreken geeft weer een stok achter de deur en geeft ook weer meer inzicht. Stapje voor stapje kom je zo steeds iets verder. Aimée kijkt ook echt wat bij je past en waar je mee worstelt of tegenaan loopt.

Aimée kijkt ook naar hoe jezelf verder kunt zodra de coachingsweken erop zitten. Dit is ook erg fijn, omdat je vaak toch weer tegen dezelfde dingen aanloopt. Nu heb ik wat handvatten die ik weer kan pakken zodra ik weer voor dezelfde vragen sta.

Sanne – Thailand

 

Paar maanden geleden kwam ik op Facebook Aimée tegen met de vraag of er geëmigreerde mensen waren die nood hadden aan wat extra begeleiding/coaching bij hun grote stap. Ik had zelf net de keuze gemaakt mijn hart te volgen en naar het buitenland te vertrekken. Mijn beslissing was al een tijdje gemaakt maar de aanloop er naartoe was heel zenuwslopend en bracht veel emoties met zich mee. Ik kon me dus zeker vinden om Aimée haar nieuwe loopbaanwending te testen en te kijken wat dit met mezelf zou doen.

Na een eerste gesprek was ik al snel gerust gesteld. Aimée is een zeer aangenaam persoon en je merkte onmiddellijk dat ze jouw wou helpen met de nodige strubbelingen die aanwezig waren. Door met haar in gesprek te gaan, kwamen er zaken boven die toch meer meespeelden in de warboel van emoties dan ik zelf eerst dacht. We gingen er onmiddellijk mee aan de slag en kreeg enkele oefeningen en to do’s mee die me zouden helpen bij het bewuster maken van de oorzaak en ook hoe bepaalde zorgen weg te nemen.

Ik moet zeggen dat deze oefeningen me echt goed geholpen hebben. Zonder het goed en wel te beseffen, kon ik men hart luchten en werden mij simpele maar doeltreffende taken toebedeeld die me er telkens weer bovenop hielpen.
Bedankt Aimée om een luisterend oor te zijn en me door deze emotionele fase door te helpen! Door u heb ik de nodige tools in handen waar ik telkens weer op kan terug vallen, moest het weer wat moeilijker gaan. Je doet dit super goed! Veel succes! Ik ben er zeker van dat je veel mensen ga kunnen helpen.

Charley – Bonaire

 

Ik heb de coaching door Aimée als heel prettig ervaren. Haar rustige manier van praten en alles reflecteren vind ik heel fijn. Het inventariseren van je ‘ begin’ situatie, hoe staan alle facetten van je leven (na emigratie) ervoor, werkte voor mij heel verhelderend. Omdat mijn emigratie totaal anders is verlopen dan ik had gepland, en  het afgelopen jaar nogal intens en heftig is geweest, ben ik gewoon maar doorgegaan. Zonder echt ergens bij stil te staan. Dan is coaching door iemand als Aimée, die zelf ervaringsdeskundige is, heel prettig.

Ik vond het fijn dat ik altijd een mailtje kon sturen om even te ventileren of een vraag te stellen. Zeker door het tijdverschil werkt dat heel fijn en het gaf mij het gevoel dat ik altijd ‘ mijn spreekwoordelijke ei’ kwijt kon. Waar ik heel veel aan heb gehad is het advies hoe ik mijn project beter behapbaar kan maken. Door terug te werken vanaf de geplande openingsdatum naar nu en de doelen SMART te maken, wordt alles overzichtelijker. En voelt het minder overweldigend. Al is het nog steeds een enorm project :0).

Het is fijn dat Aimée alles per mail bevestigd, wat er is besproken en ook wat de stappen en acties zijn. En dat zij je regelmatig hieraan herinnert, zodat dit niet verdwijnt in de waan van de dag. Vanuit haar eigen ervaring weet zij hoe het is om te emigreren en dat maakt denk ik een enorm verschil. Hoe het leven is in een ander land, is gewoon niet altijd uit te leggen aan familie en vriendinnen die in Nederland blijven.

Kortom ik kan Aimée van harte aanbevelen als coach. Zij is empatisch, een fijne gesprekpartner, en ervaringsdeskundige. Wat wil een mens nog meer.

Marieke – Dominica.

Menu