Van emigratiedroom naar ACTIE

8 reacties

Dromen

Dromen is heerlijk. Lekker fantaseren en je gedachten de vrije loop laten. Je voorstellen hoe het zou kunnen zijn. Maar met dromen alleen kom je er niet. Het is van belang je ideeën om te zetten in stappen vooruit. In dit blog beschrijf ik vier stappen om dichter bij je emigratiedroom te komen. Deze komen uit de uitgebreidere oefening in ‘vier stappen dichter bij je droom’ die je hier gratis  kunt downloaden.

Stap 1 – Omschrijf je emigratiedroom

Hoe ziet jouw emigratiedroom er eigenlijk uit? Wat zijn de redenen datje wilt vertrekken. Een ander klimaat, meer rust en ruimte, of ga je voor de liefde?

Het uitschrijven van je droom helpt je om onder woorden te brengen waar je aan denkt bij emigreren. Je wordt als het ware ‘gedwongen’ uit te spreken wat er in je hoofd omgaat. Omschrijf het landschap, de omgeving en het klimaat. Wat voor bezigheden heb je daar, wat doe je de hele dag, met wie ben je?

Schrijf alles op wat in je opkomt. Er is geen goed of fout. Laat je schrijfwerk eventueel een dag liggen en ga dan weer verder. Totdat je voor je gevoel alles hebt opgeschreven waar je van droomt.

emigratiedroom

Stap 2 – Omcirkel kernwoorden

De volgende stap is om te kijken welke woorden terugkomen in jouw tekst. Schrijf je bijvoorbeeld vaak over het klimaat, of over wie er bij je zijn? Het doornemen van je tekst zorgt voor bewustwording hoe jouw droom er uitziet en uit welke elementen deze bestaat.

Sommige woorden roepen misschien een sterker gevoel bij je op dan anderen. Omcirkel ook die woorden. De omcirkelde woorden vormen de kernwoorden van jouw emigratiedroom.

Stap 3 – Orden de kernwoorden

In deze stap bepaal je wat jouw prioriteiten zijn. Maak drie lijstjes:

  • Eis/belangrijk (kan je echt niet zonder)
  • Gewenst (vind je belangrijk, maar je kunt eventueel wel zonder)
  • Niet-belangrijk (bij nader inzien kan je hier wel zonder)

Verdeel de kernwoorden uit stap 2 over deze drie categorieën. Je krijgt nu inzicht in wat voor jou het allerbelangrijkste is en wat niet.

Het moeilijkste is om keuzes te maken. Maar om vooruit te komen is een keuze maken belangrijk. Het geeft je namelijk focus. Focus die je kunt gebruiken om je energie steeds naar hetzelfde punt te brengen waardoor je vooruitgaat.

Realiseer je ook dat je niet alles tegelijk kunt doen. Als je een onderwerp op het ‘niet-zo-belangrijk-lijstje’ zet, wil dit niet zeggen dat het ‘nooit gaat gebeuren’.

Stap 4 – Formuleer een actie

Bepaal nu op welk gebied je een volgende stap wilt zetten. Kies een onderwerp uit het ‘belangrijk-lijstje’ waar je mee verder wilt. Op basis hiervan formuleer je een actie die je nu kunt doen om jouw emigratie een stukje dichterbij te brengen.

Mijn eigen ervaring. Op basis van mijn emigratiedoom was het voor mij een eis dat er meer zonuren zouden zijn dan in Nederland. Ik had al besloten dat ik naar Frankrijk wilden gaan, maar waar precies wist ik nog niet. Toen heb ik het aantal zonuren in heel Frankrijk opgezocht op internet. Ik kwam tot de conclusie dat Noord-Frankrijk afviel, want dat klimaat leek teveel op Nederland. Naar aanleiding daarvan ben ik de mogelijkheden in Zuid-Frankrijk gaan onderzoeken. Wil je trouwens meer weten over hoe mijn droom begon? Lees het in het blog over het egeltje.

Aan de slag 🙂

Droom jij van emigeren en wil je hierover van gedachte wisselen? Neem dan contact met me op via contact@deemigratiecoach.nl. Wil je meteen aan de slag en wil je hulp bij het maken van deze oefening? Dan is het van-droom-naar-actie pakket echt iets voor jou.

 

Please follow and like us:
Vorig bericht
Vijf redenen waarom emigreren niet leuk is!
Volgend bericht
Denemarken – Het verhaal van Caryn

Gerelateerde berichten

8 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu