verhuizing

Verhuizen. Een mini-emigratie!

Geen reacties

Ik ga verhuizen! Afgelopen weken was ik bezig met het zoeken van een nieuw appartement. Het huis waar we nu wonen, gaat verkocht worden en we wachten liever niet af wat de nieuwe eigenaren er mee gaan doen. Dus gingen we proactief op zoek naar een nieuwe woning en die hebben we gevonden. Zo tijdens de zoektocht en de voorbereidingen herken ik weer een hoop dingen die ik ook speelden bij de emigratie.

De beslissing

De aanloop naar het nemen van een beslissing. We hoeven nog niet weg uit dit appartement. Als het verkocht wordt kan het zo zijn de nieuwe eigenaren ook weer huurders willen en dan kunnen we hier gewoon blijven wonen. En zo niet zouden we vanaf dat moment nog 3 maanden hebben om iets anders te zoeken. Maar toch was het idee geboren op te gaan verhuizen. Zullen we het wel doen, of nog even wachten? Is dit nu wel de juiste tijd? Etc… vragen die ik ook had vlakvoor dat we de beslissing namen te emigreren.

Nieuwe start

Ik kreeg ook weer zin in een nieuw begin. Toen ik ging nadenken over iets anders ontstond er ook weer ruimte voor nieuwe ideeën m.b.t. de woning. We zouden bijvoorbeeld wat dichter bij de winkels kunnen gaan wonen zodat ik niet voor alles de auto hoef te pakken. Het gevoel van een nieuwe start had ik ook bij de emigratie. Voor je gevoel ligt alles weer open. Nieuwe ronden, nieuwe kansen.

verhuizen

Nieuwe start

Het gaat toch wel door? – spanning

Toen we gingen emigreren heb ik me regelmatig afgevraagd ‘het gaat toch wel lukken?’. In eerste instantie bij het krijgen van de baan voor mijn man. Het gaat toch wel door… en later toen we huizen waren wezen kijken. We krijgen dit appartement toch wel toegewezen? Je wilt dan iets heel graag en hoopt dat het ook allemaal gaat lukken. Gelukkig lukte het toen, en nu ook weer met dit appartement. Het was weer spannend of we de eerste waren en of ons ‘dossier’ wel zou worden goedgekeurd.

De papierwinkel

Bijna gelijk begon de paperwinkel. Om in aanmerking te komen voor de nieuwe woning moest een heel dossier worden aangeleverd. Arbeidscontract, kopieën van pasoorten, bewijzen van inkomstenbelasting, inboedelverzekeringen etc. In Frankrijk hebben ze heel veel gegevens van je nodig om te bepalen of je in aanmerking komt voor een bepaalde huur.

Toen het huurcontract getekend was begon de administratieve rompslomp met de nutsbedrijven. Ik had heel handig, dacht ik, een elektriciteitsabonnement afgesloten met dal- en piekuren. Blijkt dat dat er helemaal niet is in onze woning. Kon ik alles weer gaan terugdraaien… Ja of ik kon een onderhoudsmonteur laten komen om de boel om te gooien. Maar dat durfde ik nog niet helemaal aan, hier in het Franse land.

verhuizen

De papierwinkel

Spullen uitzoeken

Dat hoort er natuurlijk ook bij. In Nederland hebben we zo ontzettend veel dingen weggedaan. We gingen van een heel groot (en vol) huis naar een klein gemeubileerd appartement. We hebben toen een gedeelte verkocht, weggedaan en een opkoper laten komen. En ook al kunnen we nu de meeste dingen meenemen vind ik het prettig om weer eens kritisch naar mijn spullen te kijken. Je verzamelt ongemerkt toch een hoop in de loop der tijd. Verhuizen en emigreren zijn mooie moment om je spullen weer eens lekker uit te zoeken.

verhuizing

De poezen mogen mee 🙂

Omgeving ontdekken

Een nieuw huis, een nieuwe omgeving. Bij een emigratie ga je vaak helemaal naar onbekend terrein. Maar ook bij een kleinere verhuizing verandert deze. Het is weer spannend waar je precies terecht komt, wat voor buren je krijgt etc. Wat de snelste weg is van huis naar school.

Een mini-emigratie

Onze aanstaande verhuizing deed me dus weer terugdenken aan onze emigratie. Maar eerlijk is eerlijk waar ik nu voor sta is maar een ‘ieniemiene-emigratie’. Er blijft ook heel veel hetzelfde. De Franse taal ben ik redelijk aan gewend. De poezen hoeven niet in het vliegtuig, ingeënt etc. Die kunnen gewoon lekker in de auto worden vervoerd. Mijn dochter blijft op dezelfde school. De auto hoeft niet geïmporteerd te worden. Dat scheelt allemaal een hoop kopzorgen. New Home, Here We Come. 

Ps. Ik weet inmiddels ook beter hoe ik me sneller thuis kan voelen. Ik weet welke vier stappen hierbij belangrijk zijn. Wil jij je ook meer thuisvoelen op de plek waar je nu bent? Ik geef dinsdag 11 september van 13.30 – 15.30 een online workshop waarin ik je deze vier stappen leer. De investering is €49,- Heb je interesse, stuur me dan een mailtje op contact@deemigratiecoach.nl.

Please follow and like us:
Vorig bericht
Oeps, waar is mijn ritme gebleven? Het belang van een dagstructuur.
Volgend bericht
Gaat het niet lekker? Kom uit die cocoon!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu