Echtscheidingen

Het is een situatie die niemand voor ogen gehad, op het moment dat dit avontuur begon. Helaas is nu zo ver gekomen dat jullie gaan scheiden. Tijdens de periode van een echtscheiding kan een hoop bij komen kijken en gaat vaak gepaard met veel emotie waarbij belangrijke beslissingen genomen moeten worden. Wil jullie graag dat alles zo goed mogelijk begeleid wordt, waarbij deze periode sneller en eenvoudiger gaat dan gehoopt? Dan kan Circles Mediation hierbij goed helpen.

Mediator in Ede

Zoals net kort aangegeven kom je tijdens een scheiding in een moeilijke en emotionele periode terecht. Terwijl je ondertussen hard moet werken en belangrijke beslissingen moet nemen voor de (nabije) toekomst. Een mediator kan helpen bij het scheiden in Ede. Stapsgewijs worden jullie gezamenlijk begeleid bij dit proces. Zo zal een mediator alle tijd nemen voor de financiële, juridische en emotionele werkzaamheden van een scheiding. Ook worden de kinderen meegenomen als belangrijk aspect, zij moeten namelijk zo min mogelijk last hebben van deze scheiding. Daarbij wordt ervoor gezorgd dat jullie op een goede manier met elkaar communiceren en duidelijke afspraken maken onderling.

Duur echtscheiding

Het ligt er natuurlijk per koppel aan hoelang zo’n periode duurt. Het is lastig om daar een exacte tijd aan vast te binden. Gemiddeld gezien duurt een scheiding tussen de twee en vier maanden, inclusief de procedure bij de rechtbank. Dit kan sneller gaan, maar het kan ook een stuk langer duren. Normaal gesproken komen hier drie tot zes bijeenkomsten aan te pas, die rond de twee uur duren. Een mediator bewaakt de voortgang en zorgvuldigheid tijdens deze situatie. Soms wil men te snel door alle zaken heenlopen, maar als achteraf blijkt dat zaken vergeten zijn of niet goed geregeld, dan heb je alsnog problemen.

Rondom Ede

Normaliter kiezen mensen bewust voor een mediator bij hen in de buurt, dat is ook logisch want dan hoeft men niet zo ver te reizen voor deze bijeenkomsten. De meeste klanten die wij bedienen komen meestal uit Ede, Lunteren, Bennekom, Wageningen, Veenendaal en Barneveld, maar soms ook van verder weg. Uiteraard ontvangen wij iedereen. De gesprekken vinden plaats op het kantoor, maar kunnen in overleg ook op een andere locatie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.